Romania: 216.00 Noi Doze de Vaccin Moderna Livrate in Tara

0

Romania 216.00 Noi Doze de Vaccin Moderna Livrate in Tara

Un transport de 216.000 de noi doze de vaccin Moderna vor ajunge in ROmania, livrarea aceasta ridicand totalul la 2.256.000 doze de vaccin de la aceasta companie, insa dintre ele, doar 732.669 au fost utilizate pana in momentul de fata.

“Cantitatea livrată României constă în 216.000 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 2.256.000 de doze Moderna au fost recepționate, iar 732.669 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.”