Huawei e In Centrul unui nou SCANDAL cu Implicatii Globale

 

Huawei, unul dintre gigantii lumii IT, este iar in centrul unui scandal care are implicatii internationale, iar asta dupa ce din 2019 incoace compania a fost implicata in diverse altele, mai mult, sau mai putin, serioase. Conform presei americane, diverse companii au primit in ultimele luni aprobari de la guvernul american pentru a vinde diverse componente catre Huawei, insa numai cele necesare pentru fabricarea de masini inteligente si autonome in China.

Huawei are parte de o schimbare radicala a situatiei in care se afla, insa acum au inceput sa apara acuzatii conform carora cei din guvernul SUA au ascuns aceste aprobari pana in momentul de fata, iar acestea vin de la un senator american. Senatorul Marco Rubio acuza guvernul SUA ca a tinut departe de ochii publicului faptul ca le-a permis unor companii americane sa inceapa sa vanda componente auto catre cei de la Huawei, lucru care era intrzis pana in 2021.

Huawei e In Centrul unui nou SCANDAL cu Implicatii Globale

Huawei se foloseste de aceste componente auto pentru a-si imbunatati masinile inteligente si autonome pe care le vinde deja in China, insa asta incepe sa genereze critici multe pentru guvernul SUA. Senatorul americani spune ca sunt necesare explicatii pentru schimbarea de strategie a guvernului SUA, care interzice vanzarea de componente pentru telefoanele Huawei, dar dintr-odata a acceptat ca vanzarea de componente pentru masini sa fie permisa.

“Administrației Biden nu i se poate permite să ascundă publicul această aprobare. Oficialii trebuie să prezinte ce acțiuni au întreprins și de ce. Nu este în interesul economic sau de securitate al Americii să ajute Huawei. În loc să acorde derogări, Administrația Biden ar trebui să sporească sancțiunile și restricțiile pentru Huawei și alte companii de tehnologie chineze.”

Huawei nu poate cumpara in continuare componente pentru a fabrica echipamente de telecomunicatii 5G, sau telefoane, insa cele pentru masini ar fi considerate ca un risc mai mic pentru siguranta nationala a SUA. Aceasta e o explicatie neoficiala a unui fost angajat al guvernului SUA, iar indiferent cum privesc acum autoritatile interdictiile impuse impotriva Huawei, compania se poate bucura de posibilitatea de a cumpara componentele de care are nevoie pentru masini.

Huawei nu va primi prea curand de la guvernul SUA si aprobari pentru a cumpara componente care sa fie folosite in telefoane si echipamente de telecomunicatii 5G, dar nu se stie daca aceasta masura va ramane fixa in viitor.