WhatsApp: Decizia FINALA Luata pentru MILIARDE de Telefoane

WhatsApp optional

WhatsApp a luat o decizie finala cu impact pentru peste 2 miliarde de telefoane iPhone si Android a-i caror detinatori folosesc platforma de mesagerie in viata de zi cu zi, iar asta dupa un scandal destul de lung. Mai exact, cei de la WhatsApp au decis intr-un final sa nu oblige oamenii sa accepte noii termeni si conditii de utilizare pentru platforma de mesagerie, un scandal urias fiind iscat in prima parte a anului 2021 din cauza aparitiei lor.

WhatsApp s-a incapatanat initial sa oblige lumea sa accepteze schimbarile asa cum au fost ele create in versiunea initiala, insa dupa multe plangeri ale oamenilor si numeroase critici ale guvernelor, si-a schimbat planurile. Acum cei de la WhatsApp nu ii mai obliga pe oameni sa accepte termenii si conditiile de utilizare a-i platformei cu modificarile din 2021, dar nici nu mai limitaeza accesul la conturi pentru cei care decid ca nu vor sa ii accepte in vreun fel.

WhatsApp: Decizia FINALA Luata pentru MILIARDE de Telefoane

WhatsApp optional termeni

WhatsApp le lasa si inainte oamenilor libertatea de a nu accepta acesti termeni, insa ii obliga indiret sa o faca pentru a avea acces nerestrictionat la conversatii, spunand ca cei care refuza acceptarea au accesul suspendat timp de cateva saptamani. Dupa trecerea acelor saptamani, WhatsApp anunta ca va sterge conturile oamenilor, insa acum a renuntat de tot la aceste prevederi care n-au adus nimic bun pentru compania americana, si asta e o veste grozava.

WhatsApp a ales sa mearga pe afisarea unei noi alerte privind noii termeni si conditii de utilizare pentru platforma sa, insa acum ofera inclusiv un buton care ne permite sa amanam acceptarea lor pana la o data ulterioara. Asta inseamna ca putem sa uitam de acea alerta timp de cateva secunde, ea urmand a fi totusi afisata in anumite interfete ale aplicatiei pentru a ne readuce constant aminte ca n-ar fi rau daca am accepta sa ne predam datele.

WhatsApp trebuia sa duca lungi batalii legale pentru ca acesti termeni si conditii sa poata fi impusi utilizatorilor din intreaga lume, dar a decis ca nu e momentul sa faca acest lucru.