Romania: Reactiile Adverse ale Vaccinului vs Simptomele COVID-19

Romania Reactiile Adverse Vaccinului Simptomele COVID-19

Daca v-ati intrebat vreodata cum se pot compara reactiile adverse resimtite in urma vaccinarii cu unul dintre serurile care ofera protectie impotriva COVID-19, in comparatie cu simptomele bolii, ei bine autoritatile din Romania le prezinta mai jos.

Autoritatile din Romania prezinta o lista destul de clara cu privire la ceea ce ar trebui sa stie romanii si cum ar trebui sa compare simptomele, cele care au la baza vaccinul durand de obicei doar 24 de orei, in timp ce simptomele bolii dureaza luni de zile.

“Reacții adverse ale vaccinul vs Simptome COVID-19!
Reacțiile adverse după administrarea vaccinului împotriva COVID-19 sunt normale și un semn că organismul tău creează anticorpi pentru protecție. Ar trebui să dispară în câteva zile.
Comparativ cu reacțiile adverse ale vaccinului, simptomele COVID-19 pot fi mai variate și mai severe. Deseori durează săptămâni, dar uneori pot dura chiar luni.
Chiar și persoanele care nu au avut simptome COVID-19 în zilele sau săptămânile după ce au fost infectate, pot avea simptome care apar mai târziu.
Vaccinurile COVID-19 vă ajută să preveniți îmbolnăvirea cu COVID-19 și să vă protejează de boli grave, spitalizare și moarte dacă contactați virusul. Vaccinurile sunt sigure, eficiente și gratuite!
Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!
Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.”