Politia Romana: Atentionare pentru Cumpararea de Certificate de Vaccinare False

Politia Romana Atentionare pentru Cumpararea de Certificate de Vaccinare False

Politia Romana a primit ordin sa caute oamenii care emit certificate de vaccinare false in Romania, ministrul MAI afirmand ca se fac deja verificari pentru a se vedea cine anume emite asemenea tipuri de documente fara ca oamenii sa fie vaccinati.

Politia Romana verifica si personalul medical care nu arunca doze de vaccin si emit certificate de vaccinare pentru romani, ceva care ii pune in grav pericol pe cei care fac asta, in special pe pacientii care ar putea sa nu primeasca medicamentatia corecta pentru ca medicii cred ca ei sunt protejati de vaccin.

“Suntem atenţi la aceste noi infracţiuni care apar pe plaja infracţională din România, nu am mai avut astfel de situaţii, acolo este o anchetă în curs. Cu siguranţă specialişti noştri lucrează ca în cel mai scurt timp să-l identificăm pe cel care a încercat şi nu a reuşit din fericire să vândă acel certificat de vaccinare fals.

Infractorii şi infracţionalitatea evoluează foarte mult, în pandemie am văzut cu ce ne-am confruntat, cu siguranţă vor mai apărea astfel de situaţii, dar ori de câte ori sunt astfel de semnale, intervenim prompt, avem în lucru şi alte activităţi despre care vom vorbi atunci când vom avea primele rezultate. Cunosc situaţia şi mi-am propus împreună cu structurile MAI să o soluţionăm cât mai repede posibil, să-l identificăm pe autor.”