Coronavirs: Cat de Rapid se Raspandeste Varianta Delta in Scoli

Coronavirs Cat Rapid Raspandeste Varianta Delta Scoli

Varianta Delta a Coronavirs se raspandeste foarte rapid in scoli, iar acest lucru este dezvaluit de un caz din SUA, acolo unde un profesor nevaccinat, infectat, a imbolnavit nu mai putin de 26 de copii in 2 zile de activitate inainte de a fi depistat.

“Studiu SUA: Varianta Delta se poate răspândi rapid în școli atunci când profesorii și personalul nevaccinat sunt în interior și nu poartă măștile de protecție.

Cazul unui focar asociat cu varianta Delta într-o școală primară din Marin, California, în perioada mai-iunie 2021.

În perioada 23 mai – 12 iunie 2021, au apărut 26 de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor unei școli primare din Marin, California după expunerea la un profesor infectat și nevaccinat. Rata de atac într-o clasă afectată a fost de 50%; riscul este corelat cu apropierea locurilor elevilor față de profesor.

Profesorul a raportat că a devenit simptomatic pe 19 mai, dar a continuat să lucreze timp de 2 zile înainte de a primi rezultatul testului, pe 21 mai. Începând cu 23 mai, au fost raportate cazuri suplimentare de COVID-19 în rândul altor membri ai personalului, elevi, părinți și frați ai celor care aveau legătură cu școala.

Măsuri de prevenire și combatere a infectării cu SARS-CoV-2:
– Purtați corect masca de protecție;
– Vaccinați-vă dacă sunteți eligibili;
– Stați acasă dacă aveți simptome;
– Testați-vă periodic.”