Guvernul Romaniei: Anunt Privind Raspandirea Variantei Delta

Guvernul Romaniei Anunt Privind Raspandirea Variantei Delta

Guvernul Romaniei a dezvaluit prin INSP care este situatia raspandirii variantei Delta a Coronavirus in Romania, iar conform informatiilor venite de la autoritati, se pare ca deocamdata nu ar exista raspandire comunitare a acestei variante in tara noastra.

Guvernul Romaniei spune totusi ca evolutia epidemiei in Romania este intr-o puternica masura influentata de catre varianta Delta a Coronavirus, asa ca ramane doar sa vedem daca saptamana viitoare se va ajunge la o cu totul alta concluzie privind raspandirea.

Guvernul Romaniei Anunt Privind Raspandirea Variantei Delta tara

“În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. Cu toate acestea, în ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta.”