LUNA: INCREDIBILA Decizie Importanta pentru Toata Omenirea

LUNA alimentatie

LUNA este iar in centrul atentiei tuturor oamenilor dupa ce o decizie incredibil de importanta pentru omenire a fost anuntata in mod oficial, iar in baza ei s-ar putea sa se schimbe foarte multe in viitor. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca incepand cu anul 2023 vor explora polul sud de pe luna pentru a descoperi urme de apa, agentia spatiala americana urmand a trimite acolo un robot spatial numit VIPER, misiunea sa fiind de a gasi aceasta resursa importanta.

LUNA are parte de acest anunt incredibil acum pentru ca se incearca o accelerare a accelerare a procesului prin care omenirea doreste sa revina pe satelitul natural al Pamantului, iar apa va juca un rol foarte important. Stim deja ca NASA vrea sa faca o colonie pe luna, iar pentru a ridica baza are nevoie si de apa deoarece astronautii nu au cum sa supravietuiasca fara acest element cheie dupa ce vor ajunge acolo, asa ca incearca sa descopere cantitati mari.

LUNA: INCREDIBILA Decizie Importanta pentru Toata Omenirea

LUNA alimentatie robot

LUNA are gheata la poli, dar si in alte zone unde lumina soarelui nu prea ajunge, insa cei de la NASA vor sa afle unde exista cantitatile cele mai mari si cum anume ar putea fi extrasa apa din zonele respective. Robotul celor de la NASA va ajunge pe luna la finalul anului 2023 si in cadrul unei misiuni de 100 de zile va analiza zone cu gheata la suprafata, sau sub regolit, denumirea solului de pe satelitul natural al Pamantului, pentru a ne spune ce se poate face.

“Fiecare misiune, indiferent de ce tip, indiferent dacă merge sau nu, va sta pe umerii a ceea ce a fost învățat anterior de alte misiuni. Altfel arunci doar o învățare foarte bună. Știm că intrăm și ieșim din cratere – și, de fapt, vrem, pentru că unele dintre zonele în care apa care poate fi găsită vor fi în cratere foarte întunecate, cu umbră permanentă – și pentru că niciun robot sau om nu a fost acolo jos, nu știm exact cum va fi. Așadar, trebuia să îmbunătățim capacitățile roverului pentru a face față multor necunoscute.”

LUNA ar putea avea extrasa usor apa din gheata de pe suprafata, cel putin in mod teoretic, insa acolo unde exista regolit peste ea, lucrurile devin ceva mai complicate pentru transformarea in apa. Robotul VIPER va oferi date extrem de pretioase pentru cei de la NASA in cadrul acestei misiuni, astfel ca rezultatele vor fi extrem de importante pentru intreaga omenire, dar numai daca vor putea fi culese in conditiile cele mai bune posibile.

LUNA ar fi trebuit sa aiba astronauti pe suprafata sa in 2024, insa planurile celor de la NASA au fost date peste cap de bugetele reduse si pandemia de Coronavirus.