Romania: Cat de Reale sunt Riscurile Vaccinarii Impotriva Coronavirus ?

0

Romania Cat de Reale sunt Riscurile Vaccinarii Impotriva Coronavirus

Romania are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa, dar si din lume, iar asta pe masura ce multe alte tari au reusit sa-si convinga populatia sa fie imunizata impotriva Coronavirus pentru a se reduce impactul pandemiei la nivel global.

Romania incearca de ceva vreme sa creasca rata de vaccinare in randul cetatenilor, dar din pacate fara prea mult succes, insa mai jos puteti vedea cateva raspunsuri cu privire la riscurile reale ale vaccinarii in randul populatiei din Romania.

“Cât de reale sunt riscurile vaccinării anti-covid?
Orice manevră medicală și orice substanță folosită în scop terapeutic prezintă anumite riscuri sau efecte adverse. Important este ca efectele adverse să fie studiate, raportate ca atare, iar ele să fie net inferioare beneficiilor.
În cazul vaccinurilor se parcurg etape minuțioase în dezvoltarea și studierea lor, timp în care se notează efectele adverse și se raportează, transparent. Aceste efecte pot fi frecvente, rare sau excepționale.
E bine să înțelegem că efectele adverse cele mai frecvente sunt cele locale, de tip durere, umflătură, parestezii (furnicături), apoi efectele nedorite scad drastic în apariție, putând fi de tip durere de cap, slăbiciune, febră – acestea sunt autolimitate și reprezintă de fapt semne că vaccinul stimulează imunitatea și începe producția de anticorpi.
Apoi vin efectele adverse rarisime, de câteva cazuri la un milion de persoane vaccinate, cum ar fi apariția de cheaguri de sânge.
Nu uităm ideea de bază: beneficiile depășesc cu mult riscurile și vaccinurile actuale au profiluri de siguranță excelente, fiind totodată eficiente.
Au circulat și încă mai circulă o serie de informații false despre aceste vaccinuri și e bine să o spunem clar: vaccinurile ARNm nu schimbă ADN-ul, nu duc la mutații, nu au cum să dea reacții după ani de zile.
De unde să ne luăm informațiile pentru a nu ne mai lăsați păcăliți de mituri?
De peste tot, să citim ambele tabere, să vorbim cu mai mulți oameni, să avem încredere în doctori și în cei ce pot citi și înțelege niște studii plictisitoare și să le transforme în povești adevărate, cu sens.
Vă mulțumesc!
Și… aveți grijă de voi și faceți alegeri corecte! dr. Vasi Rădulescu, medic specialist medicină internă, autor de cărți, popularizator al educației pentru sănătate.”