Romania: Purtarea Mastilor pe Strada Aproape de a fi Reimpusa

Romania Purtarea Mastilor Strada Aproape Reimpusa

In Romania urmeaza sa fie reimpusa purtarea mastilor pe strada, o masura care a fost eliminata acum foarte multe luni, dar pentru ca ratele de incidenta cresc iar, cel putin in apropierea scolilor ar urma sa fie reimpusa purtarea mastii pe strada daca rata de incidenta in localitate depaseste 1/1000 de locuitori.

In Bucuresti a fost confirmata deja aceasta decizie de catre prefectul capitalei, ea urmand a fi votata saptamana viitoare, insa in toate localitatile cu rate de incidenta de peste 1/1000 de locuitori ar putea fi luate masuri similare de catre autoritatile din Romania.

Avand in vedere ca ratele de incidenta vor creste in toata tara din cauza expansiunii valului 4 generat de catre varianta Delta a Coronavirus, e de asteptat sa se ajunga inclusiv la rate de incidenta care sa impuna obligatia de a purta masca pe strada oriunde in Romania.

“Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor.

Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului. Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură. a declarat Alin Stoica”