Romania: Explozia de Infectari Inainte de Inceperea Scolii

Romania Explozia Infectari Inainte Inceperea Scolii

Romania trece printr-un val 4 care in aceasta perioada a anului aduce mult mai multe infectari in randul romanilor, cu doar cateva zile inainte de inceperea scolii, moment care anul trecut a generat o crestere si mai mare a numarului de cazuri noi.

Romania a inrgistrat astazi aproape 2100 de noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus, de 2 ori mai multe, aproape, fata de 8 septembrie 2020, cand se inregistrau 1136 de cazuri in toata tara, diferenta fiind uriasa si ne arata ca valul 4 ar putea degenera foarte rapid in septembrie.

Romania inregistreaza acum cresteri de peste 50% a numarului de cazuri noi de la o saptamana la alta, iar in acest ritm, pana la finalul lunii ar urma sa se ajunga la 4000 de noi cazuri zilnice daca nu se iau masuri de restrictie mai rapid, iar asta ar putea duce la noi blocaje in economie.

Romania are, din pacate, o baza de peste 10 milioane de oameni care nu sunt vaccinati, protectia lor in fata infectarii fiind bazata doar pe anticorpi, care in fata variantei Delta se pare ca nu sunt la fel de eficienti, deci ne asteapta cateva saptamani cu posibile explozii de cazuri noi.

Romania Explozia Infectari Inainte Inceperea Scolii judete

Romania continua sa promoveze vaccinarea in randul cetatenilor si sa indemne la protectie, dar in situatia actuala e posibil sa nu fie suficiente aceste recomandari care vin totusi fara a conteni.