LUNA: Anuntul ULUITOR, Impact Mare pentru Viitorul Omenirii

LUNA minereu

LUNA este foarte importanta pentru viitorul intregii omeniri, iar asta nu doar pentru ca interactiunea sa cu Pamantul influenteaza foarte multe dintre procesele care se intampla pe planeta noastra anual. O echipa de cercetatori ai universitatii din Arizona a primit o finantare de aproape 700.000 de dolari de la NASA pentru a dezvolta o noua tehnica de minerit gandita special pentru luna si extragerea mineralelor care exista sub suprafata satelitului natural al Pamantului.

LUNA ar urma sa aiba minereurile scoase de sub suprafata sa de catre grupuri de roboti autonomi care ar urma sa sape singuri pentru a aduna titan, platina, aur, si orice se mai ascunde acolo in momentul de fata. Oamenii de stiinta sunt de parere ca sub suprafata de pe luna ar exista suficient de multe minereuri care ar putea contribui nu doar la sustinerea vietii pe corpul cosmic, ci ar putea fi deasemenea foarte utile pe Pamant daca ar fi transportate aici.

LUNA: Anuntul ULUITOR, Impact Mare pentru Viitorul Omenirii

LUNA are nu doar aceste minereuri ascunse sub suprafata sa, ci si multe altele mult mai importante, unele care nici macar nu se gadesc pe Pamant, deci ar fi extrem de scumpe daca ar fi aduse aici. Procesul in sine ar fi unul complex, in special in ceea ce priveste producerea robotilor, dar si a software-ului care sa le permita sa sape singuri sub suprafata de pe luna pentru a putea gasi si scoate de acolo minereurile care pot fi folosite de omenire.

“Într-un anumit sens, suntem ca fermieri. Creștem talente din aceste creaturi sau dintr-o întreagă familie de creaturi pentru a îndeplini anumite sarcini. Trecând prin acest proces, ajutăm la perfecționarea acestor creaturi artificiale a căror sarcină este să îndeplinească sarcinile miniere. Ideea este ca roboții să construiască, să pregătească lucrurile și să facă toate lucrurile murdare, plictisitoare, periculoase, astfel încât astronauții să poată face lucrurile mai interesante. Pe Lună, trebuie să fii mult mai conservator. De exemplu, pentru a sparge roci, folosim multă apă și asta nu vom avea pe Lună. Deci, avem nevoie de noi procese, noi tehnici.”

LUNA nu va avea foarte multi astronauti prezenti pe suprafata sa chiar si dupa ce se va stabili o baza lunara acolo, astfel ca acesti roboti care vor sapara sub suprafata sa vor elibera oamenii pentru a face cercetare. Robotii ar putea sapa singuri chiar si daca astronautii ar pleca de pe luna din diverse motive, astfel ca dezvoltarea unor asemenea sisteme autonome de minerit este extrem de importanta pentru a se gasi minereuri importante.

LUNA ar urma sa fie vizitata de catre oameni din nou dupa anul 2024, insa nu se stie cand ar putea fi facuta prima baza lunara si cand ar putea incepe oamenii sa faca caute minereuri acolo.