DACIA Duster 3: Masura RADICALA la care Nimeni Nu se Astepta

DACIA Duster 3 angajament

DACIA Duster 3, urmatoarea generatie importanta de SUV-uri pe care cei de la DACIA o va lansa pentru clientii din toata lumea, va veni si cu o masura radicala pe care putini se asteptau sa o vada. Mai exact, daca incepand cu Logan 3 cei de la DACIA au pus capat unei ere si au eliminat motoarele diesel din configuratiile vandute, in cazul DACIA Duster 3 vorbim despre un alt sfarsit, cel al motoarelor pe combustie interna, aceste modele urmand a fi utimele cu asemenea motoare.

DACIA Duster 3 va fi lansata de catre cei de la DACIA cel mai probabil in anul 2024, iar desigur ca nu se va renunta la motoarele pe benzina, insa se va pune accent mai mare pe propulsiile hibride. Cei de la DACIA au anuntat in mod oficial intentia de a vinde doar modele electrice in peste 1 deceniu, astfel ca DACIA Duster 3 ar urma sa fie ultima generatie de SUV-uri care va functiona cu motoare pe combustie interna, daca ne uitam la ce se intampla acum.

DACIA Duster 3: Masura RADICALA la care Nimeni Nu se Astepta

DACIA Duster 3 vine la peste 10 ani din momentul in care generatia actuala a fost lansata, astfel ca e usor de presupus ca si ea va ramane in vanzare pentru o perioada cam la fel de lunga de timp. In aceasta vreme DACIA Duster 3 va fi disponibila si intr-o versiune cu propulsie hibrida, separat de cea pe benzina, sau GPL, astfel ca DACIA vrea sa faca tranzitia catre modelele exclusiv electrice dupa 2030, si asta era pana la urma ceva de asteptat.

DACIA Duster 3 era clar pregatita de lansare fara o versiune care are motor diesel, dar motoarele pe benzina vor ramane, insa renuntarea la ele este unul dintre obiectivele pe care DACIA si le-a stabilit. E improbabil ca DACIA Duster 3 sa aiba motoarele pe benzina eliminate pana cand generatia a 4-a va fi lansata, dar e clar ca ea va fi ultima in care vom mai vedea motoare de acest gen, asa ca ar fi bine sa fim pregatiti pentru tranzitia spre urmatoarele tipuri de masini.

DACIA Duster 3 va avea cu siguranta pana in 2024 prezentate mai multe dintre toate noutatile care ne vor fi oferite, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem cat de mari vor fi surprizele.