Romania: Situatia Grava si Noi Masuri Obligatorii in Valul 4

Romania Situatia Grava Masuri Obligatorii Valul 4

Romania trece printr-un val 4 al Coronavirus foarte agresiv, numarul de cazuri dublandu-se saptamana aceasta in raport cu saptamana anterioara, si asta la doar cateva zile dupa ce a inceput scoala, deci efectele acestei miscari masive de oameni inca nu sunt resimtite.

Romania ar urma sa treaca in valul 4 prin cele mai mari probleme de pana acum in pandemia de Coronavirus, conform unui secretar de stat din Ministerul Sanatatii, iar totul din cauza variantei Delta care este extrem de contagioasa si care isi produce efectele mult mai devreme decat variantele anterioare ale virusului.

Romania trece printr-o situatie atat de grava in momentul de fata incat autoritatile au inceput deja sa vorbeasca despre noi masuri restrictive si obligatii pentru romani in ideea de a putea controla intr-o anumita masura cresterea exploziva a numarului de cazuri noi.

Romania va pune in discutie un CNSU o masura prin care anumite categorii de persoane sa fie vaccinate obligatoriu, sau testate saptamanal pe cheltuiala lor, masura care este impusa deja in alte tari care au incrcat sa franeze raspandirea necontrolata a Coronavirus pe teritoriul lor.

Romania Situatia Grava Masuri Obligatorii Valul 4 incidente

Romania ar putea impune si folosirea certificatelor COVID pentru acces in restaurate cand incidentele vor fi mari, dar probabil si in alte locatii, expansiunea rapida a noului val fortand autoritatile sa gandeasca si sa impuna masuri care pana acum erau privite ca pur teoretice.