DEDEMAN: Noua ATENTIONARE Emisa Oficiala pentru Toti Romanii

DEDEMAN atacuri

Dedeman, unul dintre cele mai mari lanturi din Romania care vinde produse pentru bricolaj, este in centrul unei atentionari oficiale despre care trebuie sa stie milioane de romani din toata tara. Mai jos puteti vedea o atentionare de la CERT-RO, agentia guvernamentala pentru securitate cibernetica, iar multumita ei aflam ca trebuie sa fim vigilenti in ceea ce priveste o noua campanie de tip phishing care se foloseste de brand-ul celor de la Dedeman.

Dedeman a emis o atentionare similara acum mai bine de o saptamana, iar situatia e atat de serioasa incat a fost nevoita sa faca o pagina speciala pe website-ul sau pentru a-i avertiza pe romani. Problema este ca aceasta campanie de tip phishing afecteaza romanii din toata tara, nu doar clientii celor de la Dedeman, astfel ca oricine trebuie sa fie extrem de vigilent sa nu cada in plasa hackerilor care vor sa le fure datele si banii.

DEDEMAN: Noua ATENTIONARE Emisa Oficiala pentru Toti Romanii

Dedeman are imaginea folosita intr-o campanie care are la baza presupuse concursuri prin care se ofera telefoane iPhone, si diverse alte produse foarte populare in randul romanilor, sau nu numai. Dupa cum puteti vedea, oamenii sunt pacaliti si cred ca au castigat unul dintre aceste produse, iar apoi li se cere sa isi cedeze datele personale crezand ca ele ajung la Dedeman pentru a fi folosite in vederea trimiterii premiului la adresa lor de domiciliu.

Dedeman le-a spus romanilor ca nu organizeaza concursuri de acest gen, iar daca ar face-o, atunci ar avea informatii pe pagina sa de pe reteaua de socializare Facebook, sau pe website-ul sau, in legatura cu ele. Tot ceea ce vedeti acum distribuit pe retelele de socializare cu privire la concursurile aparent facute de catre Dedeman este de fapt o mare minciuna pentru a fura datele romanilor, asa ca trebuie sa fiti extrem de vigilenti in legatura cu ceea ce date oferiti catre altii.

Dedeman incearca in mod constant sa ii avertizeze pe romani in legatura cu ceea ce se intampla in cazul atacurilor de phishing de acest gen, dar e nevoie si ca oamenii sa fie foarte atenti la aceste probleme.