Telekom: Decizia pentru Vanzarea Diviziei Fixe catre Orange

Telekom actionari

Telekom este aproape de a finaliza vanzarea diviziei de servicii fixe catre Orange, o tranzactie asteptata de milioane de clienti din toata tara, iar acum se pare ca ambele companii au intrat pe “ultima suta de metri” cu pregatirile. Vanzarea diviziei de servicii fixe a Telekom catre Telekom a fost stabilita in 2020 cand companiile au incheiat un acord in acest sens, el fiind aprobat si de Comisia Europeana cu conditia ca OTE, parte a Deutsche Telekom, sa cumpere 30% din actiunile diviziei mobile a Telekom.

Telekom este compusa din doua divizii, una fixa si una mobila, iar cea fixa detinea 30% din actiunile celei mobile, Comisia Europeana obligand Deutsche Telekom sa le vanda pentru ca Orange sa nu devina actionar la divizia de servicii mobile. Acest lucru s-a intampalt saptamana trecuta cand OTE, operator de telecomunicatii din Grecia care e detinut de Deutsche Telekom, a preluat pachetul de 30% din actiuni pe care divizia fixa a Telekom o detina la divizia de servicii mobile din Romania.

Telekom: Decizia pentru Vanzarea Diviziei Fixe catre Orange

Telekom urmeaza acum sa finalizeze vanzarea diviziei de servicii fixe catre cei de la Orange, iar toate operatiunile si milioane de clienti din Romania vor ajunge intr-o companie noua probabil in urmatoarele saptamani. Aceasta companie noua a fost facuta de catre Orange pentru a prelua divizia de servicii fixe a Telekom, iar statul Roman este actionar in cadrul sau pentru ca detinea o parte dintre actiunile diviziei de servicii fixe, asa ca nu putea fi lasat deoparte.

Telekom va transfera undeva peste 4 milioane de clienti din divizia de servicii fixe catre cei de la Orange, iar aici vorbim despre peste jumatate din baza sa totala de clienti pentru ambele divizii. Acesti clienti vor fi gradual integrati in Orange, insa pentru moment nu ar trebui sa se schimbe ceva in ceea ce priveste serviciile de care beneficiaza, inca, de la Telekom, desi in timp calitatea acestora ar trebui sa se imbunatateasca, dar nu e exclus sa creasca si preturile.

Telekom va ramane in Romania cu divizia de servicii mobile, detinuta acum total de catre grupul grec OTE, dar poate ca va gasi un cumparator pentru ea, in 2019 si 2020 cautand activ unul.