Guvernul Romaniei: Anuntul Important Privind Vaccinarea cu Doza 3

Guvernul Romaniei a aprobat ieri inceperea vaccinarii cu cea de-a treia doza de vaccin impotriva Coronavirus, iar romanii care sunt inclusi in categoriile pentru care se poate face aceasta vaccinare vor avea posibilitatea de a se imuniza in perioada imediat urmatoare.

Guvernul Romaniei spune, prin vocea premierului Florin Citu, si ca e posibil ca romanii care nu fac a treia doza de vaccin sa fie considerati ca nemaiavand schema completa de vaccinare, astfel ca vorbim iar despre milioane de oameni care vor trebui imunizati dupa 6 luni.

“E posibil, da, să se considere că nu mai aveţi anticorpi şi de aceea e nevoie. Am întrebat şi eu, să ştiţi, în şedinţa de guvern de astăzi, pe ministrul interimar al sănătăţii: dacă îmi verific anticorpii şi sunt ok, mai fac doza? Şi mi-a spus că da, trebuie să fac doza oricum.

Nu, deocamdată nu umblăm la certificatul verde, dar cred că la un moment dat va trebui să luăm în calcul şi a treia doză pentru certificatul verde, că arată că suntem în schemă completă cu două, dar… Trebuie să discutăm şi despre asta, e adevărat, la şase luni după începe să scadă imunitatea.”