Guvernul Romaniei: Decizia Importanta pentru toata Romania

Guvernul Romani, prin premierul Florin Citu, a anuntat astazi cresterea capacitatii paturilor de terapie intensiva din Romania, astfel ca se va ajunge la cifra de 1522 paturi disponibile pentru romanii care sunt infectati cu Coronavirus, deci nu ar trebui sa mai existe probleme cu gasirea de locuri.

Guvernul Romani se implica activ in acest proces pentru a ii ajuta pe romanii din toata tara sa beneficieze de ajutorul de care au nevoie in momentul in care se infecteaza si ajung la terapie intensiva, insa va fi nevoie de ceva timp pentru ca totul sa fie finalizat conform planurilor.

“Au mai fost câteva lucruri pe care le-am cerut ieri și aș vrea să vă informez. Ieri, știți foarte bine, am cerut în videoconferință la Ministerul Sănătății informații despre problema paturilor ATI. Ministerul Sănătății își asumă la nivel național, printr-un plan de reziliență, operaționalizarea rapidă a noi paturi de terapie intensivă, până la cifra de 1522 – și ieri, în conferință, am spus că eu cred că ar trebui să mergem spre 2.000 de paturi, dar asta este ce avem acum, informații. Cele mai multe dintre acestea va fi operaționalizate în București – vom ajunge în primă fază la 308 paturi ATI pentru pacienți COVID; Cluj va ajunge la 82 de paturi, Mureș – 79 de paturi, Iași – 77 de paturi, Timiș – 71 de paturi ATI pentru circuitul COVID.”