Android: ATENTIE! Noul Malware care se Foloseste de COVID-19

Android spaima

Android este vizat de un nou tip de malware foarte periculos care are la baza interesul oamenilor pentru COVID-19 pentru a ii pacali sa-si lase telefoanele infectate, iar asta in conditiile in care pandemia de inca in plina ascensiune. Mai exact, atacatorii din spatele acestui tip de malware se folosesc de faptul ca in anumite tari se impun noi restrictii din cauza COVID-19 pentru a convinge utilizatorii de telefoane Android sa isi infecteze telefoanele fara sa stie.

Android este in mod constant tinta multor atacuri din cauza faptului ca exista foarte multi utilizatori care pot fi transformati usor in victime, iar acest nou tip de atac fix pe acest lucru se bazeaza acum. Cei care au initiat acest atac nou pentru telefoanele Android le trimit oamenilor mesaje SMS, email-uri, sau mesaje pe retelele de socializare in care ii “atentioneaza” in legatura cu noi restrictii pentru prevenirea raspandirii COVID-19 care se impun in zonele lor.

Android: ATENTIE! Noul Malware care se Foloseste de COVID-19

Android este folosit in atat de multe tari de pe glob incat e imposibil sa nu poata fi folosit acest atac pe undeva, iar cum in Romania abia incep sa fie reimpuse restrictii in valul 4, trebuie sa fim foarte vigilenti. Exista un potential urias in Romania de infectare a oamenilor cu un malware de acest gen pentru ca exista o baza de milioane de utilizatori care folosesc acest sistem de operare, dar si pentru ca eixsta oameni care pot fi pacaliti foarte usor.

“Odată ce se întâmplă acest lucru, malware-ul TangleBot poate face o mulțime de lucruri diferite. Vă poate accesa microfonul, vă poate accesa camera, poate accesa SMS-uri, vă poate accesa jurnalele de apeluri, internetul, GPS-ul, astfel încât să știe unde vă aflați. Ceea ce face TangleBot destul de interesant în acest moment este că folosesc năluci incredibil de proaspete, care corespund tuturor tipurilor de lucruri despre care auzim în știri cu COVID, indiferent dacă vorbim despre rapel sau despre alte lucruri pe care este probabil pentru a vedea pe prima pagină a oricărui site de știri la care accesați.”

Android poate fi exploatat in totalitate de catre acest malware din momentul in care el ajunge in telefoanele oamenilor, astfel ca de la camera si pana la poze, mesaje, localizarea GPS, etc, el poate vedea tot. Acele date pot fi transmise catre serverele hackerilor fara ca noi sa stim ce se intampla, iar asa lucrurile devin mult mai complicate pentru toata lumea din cauza unui malware pentru Android care este raspandit pe baza fricii oamenilor din toata lumea.

Android va fi mereu tinta a unor atacuri de diverse tipuri, asa ca ramane doar ca oamenii sa fie cei care se protejeaza cel mai bine impotriva lor, dar pentru multi asta e foarte dificil.