Raed Arafat: Verificarile sunt Posibile in Locatiile cu Acces cu Certificate COVID

Raed Arafat Verificarile sunt Posibile in Locatiile cu Acces cu Certificate COVID

Raed Arafat a fost intrebat in cadrul unei conferinte de presa a CNCCI daca un roman poate sa mearga intr-o locatie si sa prezinte certificatul altei persoane, lucru care desigur ca nu este permis din punct de vedere legal, insa in lipsa unei verificari a identitatii persoanei, totul ajunge la atitudinea organelor de control.

Raed Arafat spune ca in cazul in care se prezinta un control la o locatie in care accesul este permis doar cu certificate COVID si se verifica identitatea unor persoane care au prezentat aceste certificate, iar ea nu se potriveste cu un certificat inregistrat in sistemul STS, atunci atat cel care a prezentat certificatul fara drept, cat si cel care l-a oferit, vor fi in atentia utoritatilor.

“Dacă cineva vrea să abuzeze de acest lucru, să vină cu certificatul altuia, înseamnă că cineva i l-a dat, a dat un CNP pentru persoana respectivă, pentru ca certificatul să ajungă acolo. Ambele persoane vor fi întrebate cum a ajuns certificatul la persoana respectivă şi de ce persoana respectivă a folosit un certificat fals.

Când intru în restaurant, se scanează şi arată că e certificat valid. Dacă vine controlul şi spune – vreau să văd două-trei certificate – poate să ceară organul de control şi buletinul. Dacă se vede că este fals, înseamnă că persoana respectivă a prezentat un certificat fals şi se întocmeşte dosar penal. Nu cred că cineva doreşte acest lucru.”