Romania: Valul 4 si Recordul care Aduce Mai multe Restrictii

Romania Valul 4 Recordul Aduce Restrictii

Romania trece printr-un val 4 al pandemiei de Coronavirus care se desfasoara cu o intensitate deosebit de mare in momentul de fata, iar asta este o problema extrem de serioasa pentru toti romanii deoarece saptamana viitoare s-ar putea depasi pragul record de infectari zilnice de 10.000.

Romania ar putea depasi practic pragul record de infectari inregistrat in toamna anului trecut cand au fost confirmate in tara noastra peste 10.000 de infectari zilnice la un moment dat, o cifra foarte mare pentru o tara ca a noastra, iar lucrurile ar putea deveni si mai grave.

Romania ar putea depasi pragul de 10.000 de infectari zilnice chiar din primele zile ale saptamanii urmatoare, daca trend-ul din ultimele trei saptamani se pastreaza, adica o crestere saptamanala de 50% a numarului de cazuri zilnice confirmate de catre autoritati.

Romania ar urma sa inregistreze si o medie nationala a infectarilor de peste 3/1000 de locuitori, iar desi e improbabil sa mai fie impuse restrictii la nivel national, la nivelul fiecarui judet se impun restrictii incepand cu acest prag, asa ca e logic sa va asteptati la acest lucru.

Romania Valul 4 Recordul Aduce Restrictii infectariRomania Valul 4 Recordul Aduce Restrictii infectari

Romania este una dintre tarile din Uniunea Europeana cu un grad foarte mic de vaccinare, aproape injumatatit fata de tarile occidentale, iar acesta este principalul motiv din cauza caruia valul 4 de infectari cu varianta Delta al Coronavirus este atat de intens.