LUNA: INCREDIBILA Descoperire care Schimba Ce Stia Omenirea

LUNA reactivat

LUNA are dezvaluita o noua descoperire incredibila a oamenilor de stiinta, iar asta pentru ca vorbim despre noi detalii cu privire la modul in care s-ar fi format satelitul natural al Pamantului cu miliarde de ani in urma. Oamenii de stiinta au spus pana acum ca luna s-ar fi format in urma unei coliziuni dintre Pamant si o alta planeta, numita Theia, care ar fi avut dimensiuni similare cu cele ale planetei Marte, rezultatul final fiind luna pe care o stim azi.

LUNA s-ar fi putut forma asa doar daca in urma coliziunii lente dintre acea planeta si Pamantul ar fi ramas un corp care ar fi avut compozitia chimica a acelei planete, insa satelitul natural al Pamantului are o compozitie similara cu a planetei noastre. In aceasta idee, oamenii de stiinta avanseaza acum o teorie conform careia Pamantul s-ar fi ciocnit cu o alta planeta initial la o viteza foarte mare, iar apoi la una mica, iar asa a rezultat luna.

LUNA: INCREDIBILA Descoperire care Schimba Ce Stia Omenirea

LUNA ar avea intr-o asemenea teorie o validitate mult mai mare in ceea ce priveste formarea, iar asta pentru ca ea are in compozitia sa multe elemente care exista pe Pamant in momentul de fata, ceva ce multi nu se asteptau in trecut sa vada. A doua coliziune dintre Pamant si cealalta planeta ar fi avut loc cu 100.000 – 1 milion de ani in urma primului, iar asa luna ar fi ramas in pozitia in care este astazi in jurul pamantului si ar avea elemente din compozitia sa chimica.

“Modelul standard pentru lună necesită o coliziune foarte lentă, relativ vorbind, și creează o lună care este compusă în mare parte din planeta care afectează, nu din proto-Pământ, ceea ce reprezintă o problemă majoră, deoarece luna are o chimie izotopică aproape identică cu Pământ. Impactul dublu amestecă lucrurile mult mai mult decât un singur eveniment, ceea ce ar putea explica asemănarea izotopică a Pământului și lunii și, de asemenea, modul în care s-ar fi produs, în primul rând, cea de-a doua coliziune lentă, care fuzionează.”

LUNA a ramas in orbita Pamantului desi restul planetei care nu a fost distrus in urma impactului s-ar fi ciocnit mai tarziu de Venus, care se afla mult mai aproape de soare, deci puterea gravitationala a stelei ar fi atras acele obiecte cosmice. Desigur ca aceasta este doar o teorie noua cu privire la formare alunii si nu este ceva sigur, asa ca ramane sa vedem ce alte informatii vor mai fi dezvaluite de catre oamenii de stiinta in viitor.

LUNA ramane in centrul atentiei tuturor oamenilor multumita numeroaselor misiuni de explorare care sunt in momentul de fata in pregatire pentru lansare, urmand ca apoi oamenii sa ajunga iar pe satelitul natural al Pamantului.