Romania: Explozie Alarmanta de Cazuri si Restrictii in Tara

Romania Explozie Alarmanta Cazuri Restrictii Tara

Romania trece printr-o evolutie foarte grava a pandemiei de Coronavirus in momentul de fata, iar asta pentru ca numarul de cazuri noi a explodat in ultimele saptamani, ajungandu-se in momentul de fata la un record absolut de cazuri noi pentru pandemie, dar si la peste 200 de decese intr-o zi.

Romania a depasit in premiera pragul de 11.000 de infectari zilnice, anul trecut ajungandu-se la putin peste 10.000, dar situatia de acum este extrem de grava pentru ca varianta Delta a Coronavirus se raspandeste extraordinar de rapid, iar desi aproape 35% din populatia eligibila e vaccinata, nu e nici pe departe suficient.

Romania ar putea inregistra 12.000 de noi cazuri zilnice de infectare cu Coronavirus pana la finalul acestei saptamani, iar pana la jumatatea lunii octombrie se estimeaza ca vom vedea peste 20.000 de noi cazuri zilnice raportate, desi daca trend-ul se pastreaza, cifrele ar putea fi chiar mai mari, din pacate.

Romania are peste 400 de localitati care au rate de incidenta de peste 3/1000 de locuitori si foarte multe care au rate de incidenta de peste 6/1000 de locuitori, insa ele vor mai creste in lipsa unor masuri de restrictie care sa impiedice raspandirea variantei Delta a Coroanvirus la o scara mult mai larga.

Romania Explozie Alarmanta Cazuri Restrictii Tara rate

Romania a inceput acum vaccinarea cu cea de-a treia doza de vaccin impotriva Coronavirus pentru persoanele care au facut prima doza cu mai bine de 6 luni in urma, insa important este ca si cei care nu s-au vaccinat pana acum sa fie imunizati pentru a nu risca sa se infecteze in acest al patrulea val.