DACIA Duster 2021: Anunt OFICIAL, ce Trebuie sa Stie Romanii

DACIA Duster 2021 consum

DACIA Duster 2021 este nou model de SUV facelift pe care cei de la DACIA l-au lansat pentru clientii din toata lumea in cursul acestei toamne, el fiind in atentia multor oameni multumita faptului ca vine cu o serie de noutati interesante. Acum cei de la DACIA din Germania prezinta o situatie foarte interesanta pentru DACIA Duster 2021 si Jogger, cel mai recent model de masina anuntat de catre producatorul roman, iar ea ar trebui sa fie in atentia noastra.

DACIA Duster 2021 ar avea consum mediu mai mic decat Jogger, conform reprezentantei DACIA din Germania, diferenta dintre cele doua modele fiind destul de mare, iar aici contribuie foarte mult faptul ca SUV-ul inca mai are motoare diesel. Conform reprezentantei DACIA din Germania, Jogger consuma 8.5 – 6.1 litri, in medie, cu motoarele pe benzina si benzina + GPL, in timp ce DACIA Duster 2021 consuma 7.1 – 4.3 litri cu motoarele similare, plus cele diesel.

DACIA Duster 2021: Anunt OFICIAL, ce Trebuie sa Stie Romanii

DACIA Duster 2021 inca are un avantaj foarte mare pe partea de consum in raport cu celelalte modele noi de masini de la DACIA, iar asta pentru ca motoarele diesel inca reusesc sa tina consumul mediu la valori reduse. Combinate cu GPL, motoarele diesel pot oferi consum mediu mult mai mic pentru DACIA Duster 2021 fata de Jogger, insa diferentele acestea vor disparea de indata ce modelele din generatia a 3-a vor fi lansate.

DACIA Duster 2021 este ultimul model de SUV de la DACIA care va mai avea motoare diesel, iar asta deoarece dupa trecerea la platforma CMF-B vor fi oferite exclusiv motoare pe benzina, benzina + GPL, plus cele hibride. Aceasta schimbare va fi facuta din anul 2024, sau 2025, astfel ca pana atunci DACIA Duster 2021 ramane un model care poate oferi consum redus pentru clienti, asta pana cand Jogger va fi oferita si intr-o versiune hibrida, dar desigur mai scumpa decat modelele standard.

DACIA Duster 2021 poate fi cumparata in momentul de fata de catre oricine este interesat de noul model, insa livrarea unitatilor comandate acum ar putea avea loc abia undeva prin prima parte a anului viitor.