LUNA: Imaginea ULUITOARE care a Surprins Intreaga Omenire

LUNA procesare

LUNA este in centrul atentiei lumii intregi dupa ce o noua imagine uluitoare a fost publicata pentru satelitul natural al Pamantului, si este vorba despre ceva care nu chiar atat de des este vazut de catre omenire intr-o asemenea forma. Cand primii astronauti au aselenizat, cei de la NASA au publicat un selfie facut de catre ei pe luna, insa in format alb negru, iar acum agentia spatiala a publicat o versiune color a imaginii care a facut inconjurul planetei.

LUNA a avut aceasta imagine inregistrata de catre Neil Armstrong, iar in ea apare si Buzz Aldrin, celebrul sau partener din respectiva misiune, insa imaginea initiala avea nu doar o calitate redusa, ci fusese deasemenea inregistrata intr-un unghi nu chiar atat de potrivit. Cei de la NASA au prelucrat imaginea initiala inregistrata pe luna, iar mai jos puteti vedea rezultatul in format color, desigur tot la calitate foarte redusa, dar totusi aratand mult mai bine.

LUNA: Imaginea ULUITOARE care a Surprins Intreaga Omenire

LUNA procesare imagine
FOTO: NASA.

LUNA a fost vizitata atunci pentru prima oara de catre omenire, astfel ca imaginea a devenit una iconica pentru ca ne-a aratat pentru prima oara exploratorii care au reusit sa puna piciorul pe un alt obiect cosmic din sistemul solar. Intre timp luna a mai fost vizitata de catre astronauti, iar din 2024 urmeaza sa ajunga altii care probabil ca vor incerca sa ne prezinte si mai multe dintre cele care sunt ascunse acolo, eventual sa stabileaza si o baza permanenta.

“Imaginea originală a surprins nu numai magnifica dezolare a unei lumi necunoscute, ci și Armstrong însuși reflectat în vizorul curbat al lui Aldrin. Intrați în tehnologia digitală modernă. În imaginea prezentată, distorsiunea sferică de la casca lui Aldrin a fost inversată. Rezultatul este faimoasa imagine – dar acum prezintă Armstrong însuși din perspectiva lui Aldrin.”

LUNA este in atentia lumii intregi in aceasta perioada pentru ca exista interes foarte mare pentru a readuce astronautii acolo, dar si pentru a stabili o baza permanenta pentru viitoare calatorii catre planeta Marte, si nu numai. Cateva misiuni foarte importante sunt deja in stadii foarte avansate ale procesului de pregatire in vederea lansarii, insa desigur ca e nevoie de mai multa pregatire pentru ca ele sa fie finalizate in conditii cat se poate de bune.

LUNA inca mai ascunde foarte multe secrete fata de omenire, insa oamenii de stiinta trimit din nou astronautii pentru a mai explica o parte dintre cele care inca nu au putut fi dezvaluite pana in momentul de fata.