Android: Mesaj de ALERTA care Vizeaza MILIOANE de Telefoane

Android selectie

Android este iar in centrul unui extrem de important mesaj de alerta care vizeaza milioane de oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca o noua problema foarte serioasa a fost descoperita. Conform unor experti in securitate informatica, se pare ca sute de aplicatii cu continut malitios au fost descoperite in cadrul Google Play Store, iar ele au fost instalate de peste 10 milioane de ori pana in momentul de fata pe telefoane din intreaga lume deja.

Android este vizat acum de un nou tip de malware numit GriftHorse, acesta folosindu-se de o serie de tehnici noi pentru a eluda sistemele de securitate care au fost implementate pentru a proteja utilizatorii Google Play. Nu mai putin de 200 de aplicatii cu acest nou tip de malware au fost lansate in cadrul Google Play pana in momentul de fata, iar succesul lor in randul milioanelor de oameni cu telefoane a luat prin surprindere chiar si cercetatorii, din pacate.

Android: Mesaj de ALERTA care Vizeaza MILIOANE de Telefoane

Android are diverse masuri de securitate implementate de catre Google pentru a oferi protectie pentru utilizatori, insa acest malware nou combina mai multe tehnici de furt a datelor si nu numai. Din pacate printre metodele prin care exploateaza telefoanele Android se numara si cele prin care oamenii sunt abonati la abonamente scumpe din aplicatii si au SMS-urile de confirmare a abonarilor ascunse de catre malware pentru ca ei sa nu stie ce se intampla.

“Aceasta este o livrare impresionantă în ceea ce privește scala. Au împins întregul mănuș de tehnici în toate categoriile; aceste metode sunt rafinate și dovedite. Și este într-adevăr un efect de bombardare a covorului când vine vorba de cantitatea de aplicații. Unul ar putea avea succes, altul ar putea să nu aibă, și este bine.”

Android este folosite in aproape toate cele aproape 200 de tari de pe glob, iar acest malware a fost gandit pentru a verifica adresa IP a celui care a instalat aplicatia infectata in propriul telefon. Abia dupa ce adresa IP era una dintr-o regiune in care sa existe clienti cu bani, malware-ul se declansa in mod automat, astfel ca nu toti cei care instalau o aplicatie dintre cele descoperite cu malware avea in mod neaparat datele furate si banii luati.

Android nu mai poate fi exploatat acum de catre aplicatii de acest gen care sa fie disponibile in cadrul Google Play Store, iar asta deoarece Google le-a eliminat pe toate cele detectate cu probleme.