Guvernul Romaniei: Cand Devine Obligatorie Purtarea Mastii in Aer Liber

Guvernul Romaniei ne spune, prin Raed Arafat, cand redevine obligatorie purtarea mastii de protectie in aer liber, autoritatile fiind obligate sa reimpuna masuri de acest gen din cauza cresterii numarului de infectari zilnice din tara noastra la valori record pentru pandemie.

Guvernul Romaniei spune ca mastile de protectie vor trebui purtate in mod obligatoriu in aer liber aproape tot timpul exceptie facand anumite activitati care urmeaza sa fie detaliate de catre Ministerul Sanatatii, insa regula generala este ca masca trebuie purtata peste tot.

“La rata de infectare peste șase la mie, da, va fi obligatorie, dar vor fi și excepții, anumite activități. Asta o veți vedea când se emite ordinul ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne în ziua de luni, care vor stabili și excepțiile unde nu se poartă.

De exemplu: dacă sunt activități sportive în parc, undeva, acolo nu se va purta, dar în zonele care sunt aglomerate, în zonele unde este risc de infecție se va purta, dar aici se va emite un ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne care va stabili aceste excepții. Va apărea, sperăm, în cadrul zilei de luni.”