Guvernul Romaniei: Interventiile Chirurgicale Suspendate 30 de Zile

Guvernul Romaniei a decis suspendarae interventiilor chirurgicale in spitale timp de 30 de zile, cu anumite exceptii, din cauza numarului tot mai mare de cazuri noi de Coronavirus din toata tara, masura fiind una care nu s-a mai aplicat din anul 2020 si este una extrem de serioasa.

Guvernul Romaniei a luat aceasta decizie pentru ca, din pacate, nu se observa vreo tendinta de scadere a numarului de cazuri noi de infectare in Romania, astfel ca se iau masuri disperate de acest gen pentru a putea trata oamenii care ajung in spitale in urma infectarii cu varianta Delta.

“Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă.”