Android: AVERTISMENT Serios pentru Milioane dintre Telefoane

Android sistem

Android este iar in centrul unei avertizari extrem de serioase care vizeaza sistemul de operare pe care il distribuie compania Google, iar asta pentru ca vorbim despre un pericol extrem de mare pentru utilizatorii de telefoane. Mai exact, cei care folosesc sistemul de operare Android ar trebui sa fie extrem de atenti la un nou atac menit sa distribuie in lumea larga un malware extrem de periculos care are denumirea FluBot si care fura informatii bancare, printre altele.

Android nu este un sistem de operare care sa nu aiba masuri de protectie implementate pentru a-i tine pe utilizatori in siguranta, insa din pacate acest malware este distribuit acum printr-o metoda care poate pacali usor oamenii. Puteti vedea imaginea de mai jos, care a fost publicata de catre autoritatile din Noua Zeelanda pentru a avertiza oamenii in legatura cu aceasta problema, iar ea ii pacaleste pe oameni spunandu-le ca exista o actualizare pentru Android pe care trebuie sa o instaleze.

Android: AVERTISMENT Serios pentru Milioane dintre Telefoane

Android sistem malware

Android nu are actualizarile distribuite in acest mod, chiar si cand vine vorba despre una menita sa protejeze telefoanele de acest malware periculos, dar cu toate acestea unii oameni pot fi pacaliti foarte usor. Mesajul de alerta le spune oamenilor ca au fost infectati cu malware-ul FluBot, care poate fura date bancare, si ca pentru a scapa de aceasta problema trebuie sa instaleze o actualizare de securitate pentru Android care ii poate proteja impotriva malware-ului.

Android nu are actualizari de securitate de acest gen lansate de catre Google, iar asta deoarece protectia impotriva malware-ului de acest gen se face prin evitarea instalarii de pachete din surse necunoscute. Avand in vedere ca totul se bazeaza pe instalarea manuala a acelor pachete si oferirea manuala de permisiuni pentru ele, oamenii sunt cei care trebuie sa se protejeze, Android putand doar sa blocheze anumite vulnerabilitati, dar nu si atacuri care se bazeaza pe permisiuni.

Android incearca sa ii tina pe utilizatori in siguranta cand vine vorba despre vulnerabilitatile care le-ar face telefoanele nesigure, insa cand vine vorba despre malware de acest gen, oamenii trebuie sa isi dea seama singuri cand devin tintele hackerilor.