Romania: Recordurile Dramatice si Restrictiile pentru Romani

Romania Recordurile Dramatice Restrictiile Romani

Romania inregistreaza in octombrie recorduri dramatice pentru infectari si decese in plin val 4 de infectari cu Coronavirus, recorduri care din pacate vin in urma unei rate mici a vaccinarilor la nivel national, dar si a unei raspandiri foarte agresive a variantei Delta, ceva ce totusi era de asteptat.

Romania a ajuns la peste 15.000 de noi cazuri zilnice de infectare, ceea ce reprezinta o crestere de 50% fata de recordul de pana acum din pandemie, insa autoritatile se asteapta sa ajungem la 20.000 de noi cazuri zilnice in cursul saptamanii viitoare, si poate chiar la 30.000 pe final de octombrie.

Romania inregistreaza totusi recorduri dramatice cand vine vorba despre decese, iar asta pentru ca am avut ieri peste 330 de decese, iar astazi peste 280, iar asta in contrast total cu vara, cand erau zeci de cazuri zilnice si sub 10 decese, cresterea fiind una care pare ireala, dar care a fost vazuta in alte tari.

Romania incepe sa impuna restrictii tot mai serioase pentru romanii care nu sunt vaccinati, sau vindecati in ultimele 6 luni, cea mai recenta interzicandu-le sa mearga la restaurante in localitatile cu rate de incidenta de peste 6/100, dar nu este exclus ca si altele sa apara in viitorul nu foarte indepartat.

Romania Recordurile Dramatice Restrictiile Romani grafic

Romania inregistreaza totusi si un record in ceea ce priveste rata nationala medie de incidenta, aceasta ajungand la 6.21/1000 de locuitori, prag de la care se impun restrictii in orice localitate din tara, dar la nivel national deocamdata nu vom vedea ceva similar, sau vreun lockdown.