Romania: Problema Alarmanta si Noi Restrictii Cerute Urgent

Romania Problema Alarmanta Restrictii Urgent

Romania traverseaza in aceasta perioada o profunda criza care alarmeaza extrem de multa lume, iar asta pentru ca din pacate nu se opreste in vreo masura aceasta crestere necontrolata a cazurilor noi de Coronavirus, iar multe dintre spitalele din tara sunt coplesite de numarul de pacienti care au nevoie de ajutor.

Romania incepe sa semene cu Italia la inceputul pandemiei de Coronavirus, numarul zilnic de cazuri noi depasind de ceva vrepe 13.000, iar autoritatile spun ca vom vedea si peste 20.000 sau 30.000 de noi cazuri zilnice in luna octombrie, varianta Delta raspandindu-se cu foarte mare repeziciune in tara.

Romania trece printr-o situatie atat de grava in aceasta perioada incat unii doctori cer inclusiv lockdown-uri, carantina generala, pentru orase mari astfel incat numarul de cazuri sa poata fi controlat si redus, asta deoarece spitalele nu au locuri pentru a-i trata pe toti bolnavii in aceasta perioada.

Romania traverseaza acest val 4 al Coronavirus, cel mai puternic de pana acum, din cauza transmisibilitatii extrem de ridicate a variantei, dar si din cauza numarului foarte redus de vaccinari in comparatie cu ceea ce se inregistreaza in alte tari din Uniunea Europeana, sau chiar din lume.

Romania Problema Alarmanta Restrictii Urgent cazuri

Romania va traversa o perioada si mai grea decat cea din zilele acestea, conform celor care urmaresc evolutia numarului zilnic de cazuri noi, astfel ca la peste 20.000 – 30.000 de noi cazuri zilnice situatia din spitale va deveni si mai grava decat acum, iar ocuparea la ATI ar putea depasi 2000 de paturi, desi si acum s-ar putea intampla asta, dar nu exista suficiente paturi.