DSU: ALERTA Emisa pentru MILIOANE de Romani din Toata Tara

DSU ALERTA MILIOANE Romani Toata Tara

DSU a emis o noua alerta pentru milioane de romani din toata tara, una despre care toata lumea ar trebui sa stie pentru ca aduce in discutie fenomenele meteorologice periculoase care vor avea loc in urmataorele ore in diverse zone din tara noastra.

“Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” ‼️și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, inundații etc., accesând link-urile de mai jos:
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00
Fenomene vizate: cantități importante de apă, intensificări ale vântului
Zone afectate: În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.
Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50-60 km/h, iar pe litoral de peste 65-70 km/h.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: zona litoralului
În intervalul menționat, în zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50-70 l/mp.
De asemenea, descarcă aplicația DSU și fii la curent cu ultimele actualizări ale ANM. Aplicația se poate descărca gratuit de pe AppStore/Google Play.”