Calea Lactee: Pericolul URIAS despre care Nu Stia Omenirea

Calea Lactee influenta

Calea Lactee este galaxia din care facem parte, iar dupa cum stiti deja, oamenii de stiinta incearca sa descopere cat mai multe in legatura cu ea intr-o perioada foarte scurta de timp, insa asta duce si la descoperiri periculoase. Oamenii de stiinta din India au descoperit faptul ca pentru Calea Lactee, sau alte galaxii similare, exista un pericol urias in univers dat de galaxiile care au dimensiuni mai mici si care ajung in apropierea lor in calatoriile prin spatiul cosmic.

Calea Lactee are cateva galaxii de mici dimensiuni care o orbiteaza, iar cu unele dintre ele s-a ciocnit deja, in timp ce cu altele urmeaza sa se ciocneasca undeva peste cateva miliarde de ani. Chiar daca galaxia Calea Lactee nu s-ar ciocni cu vreuna dintre cele care o orbiteaza, simpla lor apropiere de a noastra poate destabiliza structura pe care ea o are, aceasta fiind desigur o problema extrem de serioasa pentru felul in care se desfasoara viata in toata galaxia.

Calea Lactee: Pericolul URIAS despre care Nu Stia Omenirea

Calea Lactee ar putea avea noi structuri formate in zonele sale exterioare din cauza interactiunii cu alte galaxii care se afla in apropierea sa, dupa cum puteti vedea in mesajul de mai jos. Desigur ca asta ar schimba intr-o mare masura structura pe care Calea Lactee, sau oricare alta galaxie, o are, ceea ce afecteaza stelele si planetele care se afla in interiorul sau, insa nimeni nu stie deocamdata in ce masura, pentru ca un asemenea eveniment dureaza milioane peste milioane de ani.

Calea Lactee a trecut deja prin cel putin o coliziune cu o alta galaxie de dimensiuni mai mici, iar asa a ajuns la dimensiunile pe care le are acum, dar se pregateste inclusiv de altele, mai puternice. Asta va schimba intr-o foarte mare masura structura pe care o are Calea Lactee, insa niciunul dintre noi nu va trai suficient de mult pentru a vedea un asemenea tip de eveniment in desfasurare, desi oamenii de stiinta stiu ca peste cateva miliarde de ani el se va intampla.

Calea Lactee este influentata foarte mult si de ceea ce se intampla in jurul sau, nu doar in interior, iar structura planetelor si stelelor din galaxie s-ar putea schimba foarte mult in decursul urmatorilor ani.