LUNA: Anuntul INCREDIBIL pentru Viitorul Intregii Omeniri

LUNA oxizi

LUNA este in centrul unui anunt incredibil pentru viitorul intregii omeniri, satelitul natural al Pamantului fiind in centrul atentiei tuturor oamenilor in aceasta perioada multumita numeroaselor misiuni care o vizeaza. Conforn celor de la NASA, care au luat recent o decizie foarte importanta, un nou robot spatial va fi trimis pe luna pentru a o explora si a descoperi zonele in care ar putea exista oxigen, iar australia este tara in care acesta va fi produs.

LUNA va fi explorata de catre un robot de 20 de kilograme, care va functiona in mod semi autonom, astfel ca inginerii celor de la NASA vor putea sa il controleze in mod partial cat timp de afla acolo. Se pare ca abia dupa 2026 ar urma sa ajunga acest robot pe luna pentru a cauta oxigen in diverse zone in care NASA considera ca s-ar putea afla elementul absolut necesar pentru sustinerea vietii celor care vor fi primii colonisti pe un obiect din univers.

LUNA: Anuntul INCREDIBIL pentru Viitorul Intregii Omeniri

LUNA nu are oxigen propriu-zis pe suprafata sa, neavand atmosfera, insa robotul care va fi trimis de catre NASA va colecta probe de sol care au cantitati mari de diversi oxidanti. Acelasi robot va folosi instrumente speciale pentru a separa oxidantii si a crea oxigen care sa poata fi folosit de catre astronauti, o sursa locala de oxigen fiind absolut necesara pentru ca e imposibil de transportat aerul de pe Pamant pana pe luna in mod constant.

LUNA va avea nevoie de si mai multe resurse de acest gen pentru ca oamenii care vor ajunge acolo sa poata supravietui in cele mai bune conditii posibile, insa NASA si australienii rezolva o parte dintr-un imens puzzle. Desigur ca intre 2021 si 2026 e nevoie ca foarte multe lucruri sa mearga in directia potrivita pentru ca acest plan sa poata fi dus la indeplinire, dar NASA pare hotarata sa exploreze luna pentru a duce oamenii acolo permanent.

“Aceasta este istoria lunară pentru Australia. Vom vedea afaceri, cercetători australieni, proiectăm și construim un rover care va merge pe Lună și va face niște științe interesante. Acesta este un pas cheie către stabilirea unei prezențe umane durabile pe Lună, precum și sprijinirea viitoarelor misiuni pe Marte.”

LUNA ar urma sa fie vizitata in 2024, sau 2025, de catre astronauti daca planurile celor de la NASA vor fi incununtate de succes, dar pandemia de Coroanvirus joaca si ea un rol important aici.