WhatsApp: Decizia ASCUNSA, Masura Radicala Impusa de Acum

WhatsApp trist

WhatsApp are tot mai multe dintre secretele bine ascunse dezvaluite pentru oamenii din toata lumea, astfel ca astazi aflam despre un altul care n-a fost facut public pentru cei cu telefoane iPhone si Android. Mai exact, WhatsApp are capacitatea de a inchide grupurile de conversatii pe care le considera ca fiind facute pentru a raspandi informatii malitioase, ilegale, sau de orice alt tip care ar putea sa puna in pericol vietile oamenilor, sau sa incalce orice legi.

WhatsApp nu poate vedea continutul mesajelor din grupuri, in mod teoretic, iar asta pentru ca ele ar trebui sa fie criptate in integralitate, insa chiar si asa, decide sa inchida anumite grupuri care fac mai mult rau decat bine. Cei de la WhatsApp folosesc un sistem de inteligenta artificiala pentru a inchide grupurile de conversatii care n-ar trebui sa fie deschise, iar acest sistem se bazeaz ape raportarile facute de catre oameni impotriva grupurilor de acest gen.

WhatsApp: Decizia ASCUNSA, Masura Radicala Impusa de Acum

WhatsApp trist grupuri

WhatsApp desigur ca foloseste mai multe puncte de referinta pentru a decide daca un anumit grup de conversatii trebuie sa fie inchis, sau nu, insa si raportarile oamenilor conteaza intr-o anumita masura. Problema este ca multa lume nu stie ce se intampla cand vede o imagine precum cea de mai sus, iar asta pentru ca WhatsApp nu spune clar de ce a fost inchis un anumit grup de conversatii, ci doar ca el a fost inchis, cu optiunea de a contacta echipele de ajutor ale companiei.

WhatsApp nu i-a anuntat pana acum in mod clar pe oameni in legatura cu faptul ca se intampla acest lucru in platforma sa, dar probabil ca exista pe undeva o pagina de suport cu informatiile acestea. Chiar si asa, asta nu impiedica inchiderea grupurilor de conversatii fara ca oamenii sa stie de ce, sau cum sa le redeschida, cei de la WhatsApp avand o politica destul de ciudata din acest punct de vedere, fara a pune accent prea mare pe comunicare.

WhatsApp a fost supusa unor presiuni majore in ultimii aproape 2 ani din cauza dezinformarii si a atacurilor de tip phishing care sunt distribuite fara limite in platforma sa, iar asa incearca sa mai limiteze totul.