Romania: Situatia Critica, Restrictiile Noi Confirmate Deja

Romania Situatia Critica Restrictiile noi Confirmate

Romania traverseaza, dupa cum mai mult ca sigur stiti deja, o situatie critica de cateva luni incoace, iar lucrurile au mers intr-o directie atat de gresita incat singura solutie in momentul de fata a fost pregatirea unui nou set de restrictii care au menirea de a mai reduce numarul de cazuri noi.

Romania are o rata medie nationala de incidenta de peste 9/1000 de locuitori, incredibil de mare, dar cu toate acestea nu va mai fi impusa vreodata o carantina natioanal, desi ea ar reduce dramatic numarul de cazuri noi, ci in schimb s-a luat decizia impunerii folosirii certificatelor COVID mai peste tot.

Romania pune aici in aplicare o solutie care a avut succes in alte tari europene, astfel ca toti romanii care vor dori sa faca anumite activitati non-esentiale vor avea nevoie de certificate COVID care sa ateste ca au fost vaccinati, vindecati in ultimele 6 luni, sau testati cu rezultat negativ.

Romania adopta masuri de acest gen pentru ca nu mai poate face fata numarului mare de imbolnaviri din ultimele luni, ajungand sa ceara ajutor european pentru tratarea pacientilor internati la sectiile ATI, proces care probabil ca va continua din moment ce numarul de infectari noi inca e in crestere.

Romania Situatia Critica Restrictiile noi Confirmate judete

Romania poate adopta diverse masuri de restrictie mai dure pentru a mai controla raspandirea variantei Delta, insa este cat se poate de clar ca o noua carantina nationala nu va mai veni, cel mai probabil nici daca se va schimba Guvernul Romaniei, asa ca nu ne ramane decat sa ne proteja,.