DNSC: Atentionare Privind o Campanie de Phishing cu Imaginea ANAF

DNSC Atentionare Campanie Phishing Imaginea ANAF

DNSC a emis o atentionare extrem de importanta cu privire la o noua campanie de tip phishing care este in plin proces de desfasurare in momentul de fata, ea folosindu-se de imaginea ANAF pentru a pacali oamenii din toata tara.

“Echipa DNSC a primit multiple notificări în ultimele ore despre un val de e-mail-uri malițioase primite de utilizatori din România, care impersonau Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Mesajele aveau 2 fișiere .xlsx atașate, care, odată descărcate și accesate pe dispozitiv, puteau duce la infectarea acestuia cu malware.

Suntem în Luna Europeană a Securității Cibernetice, al cărei motto reprezintă principalul sfat în acest caz: ‘Gândește, înainte de click!’. Nu accesați atașamentele respective și ignorați acest e-mail. În cazul în care deja este prea târziu și ați făcut deja acest lucru, recomandăm scanarea dispozitivului cu o soluție antivirus și îndepărtarea malware-ului.

ANAF a publicat recent un mesaj de avertizare pe canalele oficiale, avertizând utilziatorii să nu dea curs unor astfel de solicitări venite prin email.”