LUNA: ULUITOARE Descoperire cu o Premiera ce a Uimit Oamenii

LUNA dispersare

LUNA continua sa aiba dezvaluite descoperiri incredibile, facute in premiera pentru intreaga omenire, iar asta deoarece pana acum n-au mai fost dezvaluite informatii de acest gen pentru noi. Mai exact, oamenii de stiinta ai agentiei spatiale chinze au descoperit faptul ca luna avea nucleul inca in plin proces de formare chiar si acum aproximativ 2 miliarde de ani, ceva ce parea imposibil de crezut in baza studiilor initiale facute cu privire la satelitul natural al Pamantului.

LUNA a fost in centrul unor teorii vechi de cateva decenii care spuneau ca procesul de formare al nucleului sau s-ar fi oprit acum aproximativ 3 miliarde de ani, cand si activitatea vulcanica s-ar fi oprit deasemenea. In realitate, roci aduse recent de pe suprafata lunii arata ca activitatea de formare a interiorului sau dateaza inca de acum aproximativ 2 miliarde de ani, fiind cu 900 de milioane de ani mai aproape de zilele noastre decat se credea.

LUNA: ULUITOARE Descoperire cu o Premiera ce a Uimit Oamenii

LUNA a fost formata in urma unui incident violent care a implicat o ciocnire a unei planete similare cu Marte si Pamantului, fie ca a fost vorba despre doar o singura incursiune intre ele, sau chiar doua. Indiferent de situatie, este clar ca luna a fost din punct de vedere geologic activa mult mai recent decat se credea, iar cercetatorii chinezi dezvaluie aceste informatii incetul, cu incetul, pe masura ce ajung sa analizeze rocile care au fost aduse recent pe Pamant.

“În total, aceste rezultate sunt extrem de interesante, oferind știință uimitoare și rezultate privind înțelegerea formării și evoluției lunare în timp. Cum a susținut Luna activitatea vulcanică atât de mult timp? Luna este în mod natural mică și ar trebui să disperseze căldura rapid, sau așa se gândește.”

LUNA are pentru prima oara in cateva decenii bune analizate roci de pe suprafata sa aduse acum pe Pamant, chinezii reusind sa transporte nu mai putin de 2 kilograme de probe pe planeta noastra. Oamenii de stiinta inca nu stiu cum a reusit luna sa ramana activa din punct de vedere vulcanic pentru o perioada atat de mare, avand in vedere dimensiunile sale reduse, insa probabil ca e nevoie de noi explorari pentru a dezvalui si acest lucru.

LUNA va mai avea duse roci pe Pamant pentru ca ele sa fie analizate de catre oamenii de stiinta, insa ramane de vazut in ce masura vor mai putea explica altele dintre misterele sale.