Ministrul Sanatatii: Avertizarea pentru Milioane dintre Romani

0

Ministrul Sanatatii lanseaza un avertisment extrem de serios pentru romanii din toata tara, iar asta pentru ca foarte multi dintre ei inca nu au inteles faptul ca daca nu se vaccinaeza 60% – 70% din populatia Romaniei, valurile de Coronavirus vor continua, asa cum se intampla in alte tari cu rate de vaccinare mici.

Ministrul Sanatatii spune ca daca ne vom opri la o rata de vaccinare de 40% – 50%, atunci vom vedea mai multe valuri de infectare, iar asta ar trebui sa convinga mai multe persoane sa se vaccinze, chiar daca majoritatea o fac doar din cauza restrictiilor, ceea ce e oricum un lucru bun pana la urma.

„Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Chiar dacă valul acesta 4 la un moment dat va trece – şi întrebarea este cum va trece – noi, dacă ne oprim la un moment dat, sau când o să fim pe panta descendentă și o să creadă iarăși o parte a societății că am scăpat deja, că suntem spre scăpare și oricum nu se întâmplă și vine Crăciunul și sărbătorile de iarnă și atunci nu va mai fi nicio problemă  dacă nu continuăm şi nu mergem până la 70%, peste 70%, vom avea şi valul 5, s-ar putea să avem şi alt val.

Eu dacă am jumătate de populaţie în continuare nevaccinată, hai să spunem că ajungem la 50%, totuşi, sunt 10 milioane de persoane. Sigur, o parte dintre ei mai sunt imunizaţi că au trecut prin boală şi mai este acea discuţie pe care trebuie să o spunem întotdeauna, că toţi vom fi imunizaţi.

Trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Calea mai uşoară şi de protecţie prin care ne apărăm pe noi înşine şi pe cei de lângă noi, sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile, unele dintre ele fatale ?”