Valeriu Gheorghita: Anunt Transant pentru Romani in Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite un anunt transant pentru milioane de romani din toata tara in plin val 4 de infectari cauzate de catre Coronavirus, iar asta in conditiile in care unii se plang de faptul ca inclusiv de la medicii de familie primesc recomandari pentru a nu se vaccina.

Valeriu Gheorghita spune ca in aceste conditii ar trebui sa se uite cu mai mare atentie la mesajele care vin de la medici renumiti, inclusiv in mediul online, la televiziune, sau la radio, pentru a avea o informare cat mai coerenta, mai clara, si mai corecta cu privire la vaccinarea impotriva Coronavirus.

“Sunt situații de acest gen, le cunosc și eu, le cunoaștem cu toții. Trebuie în schimb să înțelegem că aceste situații sunt foarte, foarte rare. Ele nu reprezintă regula din punct de vedere al recomandărilor medicale și al comportamentului personalului medical față de vaccinare.

Acele persoane, totuși, trebuie să înțeleagă că atât timp cât de la nivel central și majoritatea doctorilor, da, cea mai mare majoritate, recomandă ferm vaccinarea, pentru că doar în felul acesta, vedem, reducem riscul să ajungem la spital și să pierdem lupta cu această boală, cred că trebuie să mai ceară o altă părere, adică să nu ne limităm doar la o singură părere atunci când avem dubii că, într-adevăr, nu am primit o recomandare corectă.

Sunt persoane care având în vedere că au foarte multe boli, evident că poate sunt un pic mai precaute, mai reținute în a se vaccina, dar mesajul este că tocmai acele persoane au cea mai mare nevoie de vaccinare, pentru că sunt, prin condiţiile pe care le au, la risc să dezvolte o formă gravă de boală şi să ajungă la spital.

Și ori de câte ori vorbim de o densitate populațională crescută, de interacțiune, de expunere frecventă la infecție, atunci evident că vom avea un risc crescut de cazuri noi.”