Ministrul Sanatatii: Avertismentul pentru Romani in Valul 4

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a lansat un avertisment foarte serios pentru romanii din toata tara, iar asta pentru ca a fost intrebat care urmeaza sa fie situatia in Romania pentru sarbatorile de iarna, iar din pacate vestile nu sunt bune daca romanii nu se protejeaza si nu se vaccinaeza in numar mare.

Ministrul Sanatatii spune ca doar de romani depinde felul in care va fi situatia in perioada sarbatorilor de iarna, iar asta pentru ca daca lumea nu se va proteja, atunci numarul de cazuri va fi mare, iar asta desigur ca va aduce si restrictii pentru toata tara, din pacate pentru noi.

“Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur. Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării.

Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci fiecare dintre noi trebuie să avem grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare. Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru.”