Coronavirus: Vaccinul Pfizer BioNTech Aprobat Copiii de 5 – 11 Ani

Coronavirus Vaccinul Pfizer BioNTech Aprobat Copiii 5 - 11 Ani

Autoritatile federale din SUA au aprobat utilizarea vaccinului Pfizer BioNTech pentru copiii cu varstele cuprinse intre 5 – 11 ani, astfel ca inclusiv acestia pot fi de acum protejati impotriva unei posibile infectari, insa va mai dura pana cand si autoritatile europene vor oferi o certificare similara.

“SUA: Vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Agenţia americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Important:

Eficacitate – Răspunsul imun la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost comparabil cu cel al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. În plus, s-a constatat că vaccinul este eficient în 90,7% în prevenirea COVID-19 la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani.

Siguranță – Siguranța vaccinului a fost studiată la aproximativ 3.100 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul și nu au fost detectate efecte secundare grave în studiu.

Administrare – Schema de vaccinare primară pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani cuprinde două doze, la distanță de 3 săptămâni, dar este o doză mai mică (10 micrograme) decât cea utilizată pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste (30 micrograme).”