DNSC: Atentionare Privind Ofertele pentru BLACK FRIDAY

DNSC Atentionare Privind Ofertele pentru BLACK FRIDAY

DNSC transmite o atentionare foarte importanta cu privire la ofertele pentru BLACK FRIDAY, autoritatile incercand sa le spuna romanilor cum ar trebui sa fie atenti la atacurile cibernetice care sunt in plin proces de desfasurare in momentul de fata.

DNSC vrea sa ajute romanii din toata tara sa fie cat mai vigilenti in aceasta perioada in care exista foarte multe inselaciuni legate de ofertele false care sunt prezentate in mediul online, unele dintre ele fiind folosite pentru a fura datele oamenilor.

“Ne apropiem cu rapiditate de perioada reducerilor specifice #BlackFriday, iar infractorii din online au lansat deja propriile ‘campanii promoționale’, folosindu-se de imaginea unor branduri cu renume în România.

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatori din România primesc (pe social media sau aplicații de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri compromise unde se prezintă oferte promoționale false.

Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic.

Momentan metoda folosește imaginea de brand a unor companii precum Rompetrol, Profi Romania sau Compania Naţională Poşta Română, însă nu este exclus ca atacatorii să extindă numărul de organizații a căror identitate vizuală este folosită în atacuri.

Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click!

Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri!

Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate de social media) și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911.

Pune-te la punct cu metodele de fraudare folosite de atacatori online și testează-ți abilitățile de a recunoaște astfel de tentative malițioase.”