Ministerul Sanatatii: Farmaciile vor putea Face Anumite Tipuri de Analize

Ministerul Sanatatii Farmaciile vor putea Face Anumite Tipuri de Analize

Ministerul Sanatatii le va permite farmaciilor sa faca anumite tipuri de analize care in mod normal pot fi facute doar in laboratoarele de specialitate, ceva ce vine ca o surpriza pentru foarte multi romani, dar ceva care poate imbunatati substantial accesul la analize de laborator.

Ministerul Sanatatii spune, prin secretarul de stat Andrei Baciu, ca a discutat cu farmacistii despre aceasta initiativa, astfel ca ramane de vazut cand anume ar urma sa fie ea pusa in aplicare, dar si exact cum va fi facut totul pentru oameni.

“În elaborarea acestor ordine noi am lucrat cu Colegiul Farmaciștilor din România, care este forul profesional care îi reprezintă pe toți farmaciștii. Acum era necesară efectuarea acestor demersuri… De fapt, care este rolul și care este obiectivul acestor reglementări ?

Definesc de fapt asistența farmaceutică și este o nevoie pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate publică, în general, de care beneficiază populația. Acestea sunt de două tipuri: esențiale și avansate.

Putem să intrăm în detalii, dar ideea este că, în elaborarea acestor norme, noi am lucrat cu Colegiul Farmaciștilor, așa cum este și normal, pentru chestiuni care țin de practică medicală clinică, lucrăm cu Colegiul Medicilor, deci forul în domeniul farmaceutic, în domeniul farmaciilor, forul care îi reprezintă pe toți cei care practică este Colegiul Farmaciștilor din România cu care noi am și lucrat și, dacă nu mă înşel, cred că Colegiul Farmaciștilor chiar a dat un comunicat care aprecia, de fapt, finalizarea și publicarea acestor norme.”