DNSC: Alerta Privind Fraude Cibernetice cu Imaginea Rompetrol

DNSC Alerta Fraude Cibernetice Rompetrol

DNSC le transmite romanilor din toata tara o alerta foarte importanta pentru ca in aceasta perioada imaginea Rompetrol este folosita de catre hackeri intr-o incercare de a pacali oamenii si a le fura datele personale, din pacate.

“Ne apropiem cu rapiditate de perioada reducerilor specifice #BlackFriday, iar infractorii din online au lansat deja propriile ‘campanii promoționale’, folosindu-se de imaginea unor branduri cu renume în România.

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatori din România primesc (pe social media sau aplicații de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri compromise unde se prezintă oferte promoționale false.

Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic.

Momentan metoda folosește imaginea de brand a unor companii precum Rompetrol, Profi Romania sau Compania Naţională Poşta Română, însă nu este exclus ca atacatorii să extindă numărul de organizații a căror identitate vizuală este folosită în atacuri.

Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click!

Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri!

Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate de social media) și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911.”