Foxconn: Criza Chip-urilor va Continua pana in S2 2022

Foxconn Criza Chip-urilor va Continua pana in S2 2022

Foxconn, cel mai mare producator de telefoane iPhone, si unul dintre cele mai importante grupuri de companii din Asia, a anuntat ca se asteapta ca actuala criza a chip-urilor sa nu se termine pana in S2 2022, ceea ce ar reprezenta o problema uriasa pentru foarte multe industrii.

Cei de la Foxconn produc anual peste 100 de milioane de telefoane iPhone, impreuna cu alte produse vandute de catre Apple, astfel ca au o idee foarte clara cu privire la felul in care va evolua criza chip-urilor in intreaga lume, dar si pana cand este de asteptat ca ea sa dureze.

Foxconn spune ca e posibil ca penuria de chip-uri sa continue si dupa S2 2022, deci nu exista vreo garantie a faptului ca lucrurile vor reveni la normal dupa iulie 2022, mai ales ca foarte multe companii cauta cu disperare chip-uri pentru a isi fabrica produsele.

Apple are probleme cu productia iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, din cauza penuriei de semiconductori, astfel ca ramane de vazut in ce masura lucrurile vor merge intr-o directie mai buna in anul 2022 daca in ommentul de fata ele stau atat de rau pentru americani.

“Foxconn, cel mai mare producător de iPhone-uri pentru Apple, a declarat că actuala criza globală a lanțului de aprovizionare este de așteptat să dureze până în a doua jumătate a anului viitor, un semn al vântului în contra cu care livrările de electronice ar putea continua să se confrunte.

Din cauza crizei chip-urilor sufera foarte multe industrii, in special cea auto, acolo unde timpii de asteptare pentru o masina noua ajung si la peste 6 luni, asa ca de aceea este greu de crezut ca lucrurile se vor imbunatati simtitor pana in S2 2022 in toata lumea.