STUDIU: Cu Cat Scade Vaccinarea Riscul de Deces din Cauza COVID ?

STUDIU Cat Scade Vaccinarea Riscul Deces Cauza COVID

Vaccinarea impotriva COVID este prezentata de ceva vreme ca fiind cea mai buna solutie pentru ca riscul de deces sa fie substantial redus in cazul unei infectari, iar autoritatile romane prezinta astazi un nou studiu care ar trebui sa ne spuna acelasi lucru, dar mai aplicat.

Studiul despre care vorbesc autoritatile din Romania a fost facut in Anglia, iar acolo oamenii de stiinta au descoperit faptul ca vaccinarea reduce cu de pana la 32 de ori riscul de deces in raport cu persoanele nevaccinate.

“Studiu Anglia: Riscul de deces cauzat de COVID-19, ajustat în funcție de vârstă, a fost de 32 de ori mai mare la persoanele nevaccinate decât la persoanele vaccinate cu schemă completă.

Potrivit unui studiu al Biroului Național de Statistică din Anglia realizat în perioada 2 ianuarie – 24 septembrie 2021: Ratele de mortalitate săptămânale standardizate în funcție de vârstă pentru decesele cauzate de COVID-19 au fost în mod constant mai mici pentru persoanele care au primit două doze, comparativ cu persoanele cu schemă de vaccinare incompletă sau nevaccinate.”