STUDIU: De ce este Recomandata Vaccinarea Impotriva COVID si pentru cei Vindecati

Coronavirus Romania Numarul Nou Cazuri 15 Noiembrie 2021

Vaccinarea impotriva COVID a fost tot timpul recomandata inclusiv pentru persoanele care au fost infectate, iar noi informatii detaliate ale unui studiu explica foarte clar de ce este bine ca inclusiv aceste persoane sa fie imunizate impotriva virusului.

Vaccinarea impotriva COVID este recomandata pentru aceste persoane la o anumita perioada dupa ce au trecut prin infectie, iar mai jos aveti mai multe detalii, altele suplimentare putand fi oferite de catre medicul vostru de familie, la nevoie.

“Vaccinarea este recomandată inclusiv persoanelor cu infecție anterioară!

De ce?

Infecția anterioară cu virusul SARS-CoV-2 sau vaccinarea protejează față de o noua infecție și COVID-19, dar între 90 și 179 de zile de la un test pozitiv persoanele trecute prin boală și nevaccinate spitalizate cu simptome similare COVID-19 au avut o probabilitate de de 5 ori mai mare de a fi pozitive pentru SARS-CoV-2 decât persoanele cu schemă completă de vaccinare cu un vaccin ARN mesager cu 90-179 de zile anterior.

De unde știm?

CDC a publicat recent rezultatele unui studiu efectuat în cadrul a 187 de spitale din 9 state din SUA care a analizat rata unui diagnostic pozitiv pentru infecție cu virusul SARS-CoV-2 la persoanele internate cu simptomatologie specifică în perioada Ianuarie – Septembrie 2021. Persoanele au fost grupate în funcție de un test anterior de infecție documentat sau vaccinare cu schemă completă fără a avea un test pozitiv anterior.

Care sunt concluziile importante?

Probabilitatea unui test pozitiv este de 5 ori mai scăzută la persoanele vaccinate cu ARN-mesager comparativ cu persoane cu antecedent de COVID-19.

În rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani nevaccinate probabilitatea unui test pozitiv este de 20 de ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate din aceeași grupă de vârstă;

Acest studiu subliniază importanța vaccinării, chiar dacă ați avut deja COVID-19.”