Valeriu Gheorghita: Noile Masuri Importante Luate in Valul 4

Valeriu Gheorghita a anuntat noi masuri importante care sunt luate de catre autoritati in plin val 4 de infectari generate de catre Coronavirus, iar desigur ca ele sunt necesare in conditiile in care in tara noastra rata de vaccinare ramane in continuare scazuta in comparatie cu cele din alte tari.

Valeriu Gheorghita spune ca in urma unor discutii avute cu oamenii care au lucrat la coordonarea campaniei de vaccinare din Israel, vor fi implementate cateva dintre masurile care au avut succes acolo, iar mai jos aveti mai multe detalii despre ceea ce urmeaza sa mai fie facut in tara noastra.

“A fost o întâlnire extrem de utilă din punctul meu de vedere, în sensul în care colegii din Israel ne-au prezentat modul în care a fost organizată campania de vaccinare. Poate că sunt anumite particularități legate de adaptarea anumitor mesaje în funcție de comunitatea respectivă, care trebuia să înțeleagă mai bine mesajul.

Şi în Israel există, evident, ca peste tot, persoane ezitante, dar care, prin implicarea liderilor de opinie, implicarea influencerilor, implicarea persoanelor cu credibilitate din toate categoriile profesionale, începând de la reprezentanți ai autorităților locale, începând de la medici, continuând cu preoți, cu pastori ș.a.m.d.

Deci, practic, au fost implicați toți cei care au un rol important în societate și care sunt credibili. Şi acolo s-a încurajat foarte mult să se valorifice public momentul vaccinării, adică doctorii să-și posteze imagini în momentul în care se vaccinează, există aceste discuții permanente cu publicul legat de modalitatea de vaccinare, se încurajează foarte mult vaccinarea cu echipe mobile, din casă în casă, sau în centre sociale, în căminele de bătrâni, în case de îngrijiri.

Ca atare, evident că experiența colegilor din Israel este foarte importantă atât pentru noi, cât și pentru celelalte țări. Concret, sunt acțiuni care vor fi demarate și care vor fi intensificate, pentru că mare parte dintre ele sunt începute.

Acesta un motiv, de pildă, pentru care, în mod special, urmează să avem această întâlnire cu reprezentanții comunității rome, tocmai pentru că am avut întâlniri cu comunitatea evreiască, am avut întâlniri cu cultele religioase de mai multe ori și vrem să întărim mesajul pentru toate comunitățile din România, chiar într-un limbaj specific adaptat încât mesajul să ajungă într-o manieră cât mai eficientă.”