Eclipsa de Luna ULUITOARE si UNICA pentru Ultimele 6 Secole

Eclipsa de Luna unica

Eclipsa de luna care are loc in aceasta seara de 18 noiembrie 2021 este cea mai lunga din ultimele aproape 6 decenii, iar ea va fi vizibila pentru mai multe contineinte si astronomii amatori care vor dori sa o urmareasca. Eclipsa de luna din aceasta seara este una partiala, astfel ca ea va fi vizibila doar pentru cei din America de Nord, America de Sud, impreuna cu parti din Asia si Australia, deci un numar foarte mare de oameni o va putea urmari pe toata desfasuararea sa.

Eclipsa de luna pe care o vor vedea pe cer oamenii este cea mai lunga din ultimii 580 de ani, asa ca vorbim despre un fenomen special care are loc in sistemul solar, si care nu se va mai repeta in decursul vietilor noastre. Eclipsa de luna urmeaza sa dureze 3 ore, 28 de minute si 23 de secunde, ultima care a avut o durata oarecum similara avand loc in anul 1440, acel eveniment avand o durata cu 23 secunde mai lunga, deci nu e vorba despre o schimbare majora.

Eclipsa de Luna ULUITOARE si UNICA pentru Ultimele 6 Secole

Eclipsa de Luna unica faze
FOTO: NASA.

Eclipsa de luna unica in vietile tuturor celor care traiesc acum pe Pamant nu se va mai repeta pana in 2669, adica peste 648 de ani, oamenii de stiinta calculand ca ea ar urma sa aiba atunci loc in data de 8 februarie. Eclipsa de luna de acum va fi depasita ca durata de catre aceea, ea urmand a dura 3 ore, 30 de minute si 2 secunde, deci vorbim despre o diferenta de 1 minut si 39 de secunde intre ele, cel mai probabil insesizabila, per total, dar ea va fi vazuta de alte generatii de oameni.

Eclipsa de luna din aceasta seara va fi una aproape totala, dar chiar si daca nu va fi acoperit satelitul natural al Pamantului, durata sa este una impresionanta, la fel ca si distanta de la evenimentul anterior. Eclipsa de luna va putea fi urmarita de catre oameni chiar si fara un telescop, insa desigur ca un asemenea tip de instrument va face urmarirea sa mult mai usoara, asa ca depinde de fiecare in parte cum va dori sa fie parte a acestui eveniment unic in viata oricarei persoane de pe planeta.

Eclipsa de luna va avea punctul maxim in miezul acestei nopti, astfel ca daca veti dori sa o urmariti pe tot parcursul desfasurarii sale, va trebui sa fiti activi peste noapte pentru a o urmari.